Facebook gjør endringer - igjen

Facebook gjør endringer - igjen

Nettsamfunnet tar brukernes design-klager til etterretning.

For to uker siden lanserte Facebook et nytt design. Store endringer blir vanligvis ikke godt mottatt av brukerne, det ble det heller ikke denne gangen.

- Facebook prøver å ligne på Twitter, mente mange.

Det er ikke så rart, ettersom mikrobloggtjenesten Twitter er et av de raskest voksende sosiale nettverkene akkurat nå. Facebook prøvde å kjøpe Twitter, men fikk nei. Da så Facebook heller sitt snitt til å bli mer lik.

Det nye designet til Facebook skulle gjøre det enklere å dele statusoppdateringer og få bedre kontroll på hvilke venner man ville vise.

LES OGSÅ:

5 nyheter i nye Facebook

Stor misnøye

Facebook lanserte en egen offisiell applikasjon hvor brukerne kunne stemme over det nye designet. Foreløpig har over 1,2 millioner brukere gitt tommel ned, mens bare 80.000 brukere er positive til det nye utseendet på nettsiden.

Ettersom antallet bare er en brøkdel av nettsamfunnets 175 millioner brukere, har det ikke vært noe som tydet på at Facebook skulle ta brukernes klager til etterretning. Ifølge Valleywag sendte Facebook-sjef Mark Zuckerberg ut en e-post til sine ansatte hvor han skrev at det vil være feil av selskapet å ta for mye hensyn til brukernes meninger.

Men nå har de altså snudd - på et vis. Nettsamfunnet går ikke tilbake til det gamle designet, men gjør i stedet endringer i det nye, skriver produktsjef i Facebook, Christopher Cox, i et blogginlegg. Noen av endringene som blir gjort er:

  • Live-oppdatering: En funksjon for automatisk oppdatering av nyhetsstrømmen, slik at man ikke er nødt til å oppdatere siden manuelt.
  • Fototagging: Bilder som vennene dine har blitt tagget i legges til i nyhetsstrømmen.
  • Applikasjoner: Muligheten til å redusere informasjon fra ulike applikasjoner i nyhetsstrømmen.
  • Høydepunkter: Området som befinner seg oppe til høyre på Facebook-forsiden vil oppdateres oftere og vise mer innhold.
  • Forespørsler: Venneforespørsler og arrangementsinvitasjoner vil flyttes øverst til høyre på siden slik at de er mer synlig (tilbake til den gamle plasseringen).
  • Vennelister: Det vil bli enklere å opprette vennelister som du kan bruke til å filtrere nyhetsstrømmen med.

LES OGSÅ:

Facebook bøyer av for brukerprotest

Facebook har ikke spesifisert når alle oppdateringene vil komme, men det er naturlig å tro at det vil skje i løpet av de neste ukene.

Hva mener du om det nye designet til Facebook?

Les om:

Sosiale Medier