Facebook hjelper OpenID på vei

Facebook hjelper OpenID på vei

Den populære nettjenesten tar i bruk OpenID for å forenkle innlogging og registrering, og hjelper OpenID i samme slengen.

Ved å legge til rette for OpenID gjør Facebook det mulig å registrere seg, og logge inn, på nettjenesten ved hjelp av en Google-konto.

- Dette er en enklere og mer strømlinjeformet for å registrere seg for nye brukere, og gjør det enklere å finne venner og starte utforskingen på Facebook, skriver Facebook i en blogg.

Brukerne vil i fremtiden kunne koble Facebook-kontoen sin opp mot Google-kontoen, eller opp mot andre nettjenester som støtter OpenIDs automatiske innlogging. Ved å logge inn på en nettjeneste som støtter OpenID, logges du samtidig inn på andre nettsteder og tjenester som benytter seg av OpenID.

Avgjørelsen om å implementere OpenID er ytterligere et grep Facebook tar for å skape bedre kompabilitet mot andre nettstedet og tjenester. Ved å bruke OpenID håper både Facebook og andre å gjøre brukernes liv på nettet litt enklere, ettersom tjenesten gjør det mulig å logge seg inn på en rekke nettsteder med samme brukernavn og passord. Slik sett trenger man ikke lenger å huske på en hel masse forskjellige innloggingsdetaljer.

Facebook har allerede et eget system for brukerkontoer og deling av detaljer med andre nettjenester, kalt Connect, som lar deg benytte Facebook-kontoen din for å logge deg på et knippe andre nettsteder, og hente inn deler av brukerinformasjonen fra Facebook til andre tjenester.

Med Connect kan du blant annet logge deg inn med Facebook-kontoen din på andre nettsteder, for så å importere venneinformasjon og andre deler av informasjonen du har lagret på Facebook.

Målet med OpenID er å lage en felles konto som fungerer på forskjellige nettsteder, uavhengig av hvem som står bak. Når Facebook, med sine 200 millioner brukere, nå velger å støtte OpenID, får systemet viktig drahjelp for videre vekst, og gir samtidig et insentiv for andre å ta i bruk OpenID.

Til tross for at Connect på mange måter kan ses på som en konkurrent til OpenID, har Facebook allerede lekt med ideen om å implementere systemet en god stund. Allerede i februar gikk selskapet inn i styret i OpenID Foundation.

- Det som blir spennende nå, er å se om Facebook velger å sidestille OpenID med sin egen Connect-tjeneste, som har funksjonalitet ut over det å kun være et system for innlogging, sier Greg Sterling, en analytiker i Sterling Market Intelligence.

Hvis OpenID sidestilles med Connect, vil det kunne være en svært viktig utvikling for OpenID.

Les om:

Sosiale Medier