Facebook kjenner igjen ansikter

Facebook kjenner igjen ansikter

Automatisk gjenkjenning foreslår at venner tagger deg i bilder.

For et års tid siden begynte Facebook å teste en raskere og enklere måte å tagge folk i bilder som lastes opp til det sosiale nettverket.

Funksjonen sammenligner bilder du allerede er blitt tagget i for å gjenkjenne deg i flere bilder, og foreslår så at dine venner tagger deg i disse bildene.

Skrudd på som standard

Flere Facebook-brukere har de siste dagene oppdaget at denne ansiktsgjenkjenningsfunksjonen er skrudd på automatisk, uten at brukerne har fått beskjed. Det kan oppleves som problematisk, skriver it-sikkerhetsselskapet Sophos.

Det er fremdeles opp til dine venner om de vil tagge bilder av deg, men Facebooks ansiktsgjenkjenningsfunksjon oppfordrer altså nå vennene dine til å tagge deg.

Facebook gir deg ingen rett til å forhåndsgodkjenne disse taggene, i stedet skyves ansvaret over på deg om du vil fjerne en tagg fra et bilde etter at taggingen har funnet sted.

Den nye taggefunksjonen er ikke veldig forskjellig fra tidligere – venner har lenge kunnet tagge deg og du har måttet ”av-tagge” deg manuelt, forskjellen er at prosessen nå er halvautomatisk.

Stupfull eller flau positur?

Dersom noen av dine venner skulle laste opp en bråte bilder, der du kanskje er stupfull eller befinner deg i en lite attraktiv positur, er det slettes ikke sikkert du synes det er stas at Facebook gjenkjenner ansiktet ditt automatisk og foreslår for dine venner å tagge deg med navnet ditt på bildet?

Sophos skriver at noe av det problematiske med dette er at Facebook velger å dele din personlige informasjon (i dette tilfellet bilder) som standardinnstilling i det skjulte, isteden for først å gi brukerne mulighet til å velge om de vil ha denne funksjonen aktivert.

Hvis du vil skru av denne funksjonen, gjør du følgende:

  1. Gå til brukerkonto – personverninnstillinger på din Facebookside
  2. Klikk ”tilpass innstillinger”
  3. Ved punktet ”foreslå bilder av meg til venner” klikker du ”endre innstillinger” (det er her Facebook som standard har satt innstillingen til ”aktivert”).
  4. Klikk på ”aktivert”, og velg ”deaktivert”.

Les om:

Sosiale Medier