Facebook kjøper snakke-app

Facebook kjøper snakke-app

Går til anskaffelse av taleoversettingsselskap og aktiverer bordbestilling.

Facebook meddeler i en oppdatering mandag at de kjøper inn oversettingselskapet Mobile Technologies, og får med det snakke-oversetterappen Jibbigo på kjøpet. Pris og vilkår er ikke nevnt.

- Vi mener denne anskaffelsen er en investering i vår langtidsstrategi for produkter, skriver produktdirektør i Facebook, Tom Stocky.

Taleteknologi har blitt stadig mer fremtredende i hvordan folk bruker mobilen, påpeker han. Oppkjøpe skal hjelpe fjesboka utvikle seg i den retningen, er planen.

Overfører ansatte

Flaggskipproduktet til det oppkjøpte selskapet er appen Jibbigo, som oversetter tale på ett språk til tale på et annet språk. Facebook vil støtte appen som sådan videre for øyeblikket.

Mobile Technologies har også uvtiklet en automatisk sanntidsoversettingstjeneste som brukes i utdanningssektoren, ifølge selskapets nettside.

Oppkjøpet inkluderer at en del ansatte flyttes fra Mobile og over til Face.

Date-hjelp

Av annet Facebook-mobilnytt, integrerer selskepet denne uka det sosiale nettverket nå også Opentable-restaurantreservasjoner og kinoprogrammer i sin egen app.

Foreløpig er det ingen norske restauranter i Opentable-registeret. Det er rundt 20.000 restauranter, de fleste i USA, men også noen i enkelte andre land.

For Europas del Tyskland, Irland, Portugal og Storbritannia, men da er det ikke snakk om veldig mange restauranter. I Berlin er det for eksempel akkurat nå 13.

Tv- og filmfunksjonen vil tre i kraft når brukerne besøker sidene til spesifikke filmer eller tv-serier, der geolokalisering vil finne sendetidspunkt for lokale kinoer og tv-kanaler.

Det er uvisst hvordan dette blir for det norske markedet i fremtiden, men akkurat nå er det USA som får funksjonen.

Les om:

Sosiale Medier