Facebook Lite avslørt ved uhell

Facebook Lite avslørt ved uhell

Facebook utvikler en enklere variant av nettsamfunnet. Tirsdag gikk testversjonen i stå.

Facebook bekrefter at de jobber med en ny variant av seg selv, Facebook Lite. Versjonen skal være en slanket og forenklet utgave av seg selv, ment for folk som er nybegynnere innen nettsamfunn eller folk på dårlige nettlinjer.

- Vi tester for tiden et enklere alternativ til Facebook.com som laster et spesifikt sett funksjoner kjapt og effektivt – noe lignende Facebook-opplevelsen du får på dine mobiltelefoner, sier en Facebook-repersentant til Computerworlds nyhetstjeneste.

Krasjet

Men tirsdag gikk det litt i stå for versjonen, som skulle brukertestes. Ifølge Facebook hadde de invitert for mange testbrukere.

Den overveldende trafikken sørget for at siden krasjet.

Mest brukt

Tidligere passerte Facebook konkurrentene og ble verdens mest brukte nettsamfunn. Denne uken har de gjort flere ting i forsøk på å holde det slik. Blant annet har nettverket kjøpt opp Friendfeed, som samler strømmer fra flere aktører.

Facebook har ikke sagt noe konkret om hvordan de vil bruke det, men det spekuleres i at Friendfeed-oppkjøpet vil føre til at Facebook også blir en portal for sosiale nettsteder.

Sosiale Medier