Facebook med bedre gruppefunksjoner

Facebook med bedre gruppefunksjoner

Nettsamfunnet vil gjøre det enklere å skjule statusmeldinger fra sjefen.

Facebooks utviklere har brukt de siste to månedene på å utvikle nye verktøy som skal forbedre tjenesten. På en pressekonferanse i går viste selskapet frem hvilke verktøy som slippes i løpet av kort tid, melder PC Worlds nyhetstjeneste.

Et av de nye verktøyene heter «Download Your Information, og gir brukeren muligheten til å laste ned all informasjon som brukeren selv har delt, blant annet bilder, linker og statusoppdateringer.

Facebook får også et nytt dashbord som skal gjøre det mulig å kontrollere hvilke applikasjoner folk har brukt. Her skal det bli enklere å slette applikasjoner og sjekke når de ble brukt sist.

Facebook Groups

En av de største nyhetene er ifølge Facebook forbedringer hva gjelder å skrive statusoppdateringer som bare et fåtall venner kan se. Det skal med andre ord bli enklere å skrive statusoppdateringer som ikke sjefen eller mor og far kan se.

En lignende funksjon finnes i dag, men det er veldig få som har brukt den. Ifølge Facebook-sjef Mark Zuckerberg har bare fem prosent av brukerne tatt i bruk den eksisterende gruppefunksjonen.

Den nye funksjonen kalt «Facebook Groups» skal gjøre det enklere å begrense hvem som kan se bestemte statusoppdateringer. Brukere skal blant annet kunne opprette fellesgrupper som kan redigeres av alle som er med i den aktuelle gruppen.

Facebooks nettpratfunksjon blir også forbedret og kommer til å få støtte for flere personer samtidig, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

De nye funksjonene rulles ut til brukerne fra og med onsdag i neste uke.

Les om:

Sosiale Medier