Facebook nærmer seg 500.000.000

Facebook nærmer seg 500.000.000

Stor milepæl for nettsamfunnet, men ikke utelukkende positivt.

Denne uken forbreder Facebook seg på en diger milepæl.

Bruker nummer 500 millioner kommer etter alle solemerker til å registrere seg, og med en halv milliard brukere banker det stempelet som verdens største nettsamfunn enda dypere inn i lakken.

Det forteller Facebooks talsmann og tidligere journalist, Andrew Noyes, til vår internasjonale nyhetstjeneste. Han bekrefter også at Facebook skal feire tallet, men vil ikke ut med hvordan anledningen skal benyttes.

Ekstra ansvar

- En halv milliard brukere er litt av en milepæl uansett hvordan du ser på det, sier analytiker Dan Olds i The Gabriel Consulting Group til nyhetstjenesten.

I Norge er nå nesten annenhver nordmann medlem av nettsamfunnet, ifølge nye tall fra E24.

- Dette gjør Facebook åpenbart Facebook til nummer én innen sosiale nettverk, noe som er litt av en bragd. Samtidig så kan de ikke hvile på laurbærene. Denne posisjonen gir dem et ekstra ansvar når det gjelder sikkerhet, innhold og stabilitet, fortsetter Olds, som også regner med at andre nettsamfunn vil gå Facebook etter i sømmene for å finne svakheter de kan utnytte for å stjele fra den dyrbare kundebasen.

Mye bråk

For sikkerhet er ikke det Facebook er best kjent for. Snarere tvert i mot. Blant annet det norske Datatilsynet har ved flere anledninger stilt spørsmålstegn ved Facebooks regler og praksis.

Og da det tidligere denne måneden ble kjent at Facebook opplevde et fall i brukerutviklingen sammenliknet med tidligere perioder, ble det spekulert i om tidligere bråk rundt personvern var grunnen.

Samtidig viser det seg at selv om tallene går opp og ned, går de altså i det store og hele mest opp. Og Facebooks egne tall viser at de aktive brukerne er svært så aktive. Annenhver aktive bruker er innom hver eneste dag.

Sosiale Medier