Facebook-snakk i egen app

Facebook-snakk i egen app

Nå er Facebooks prateapp til mobil tilgjengelig på norsk.

I august slapp Facebook en egen prateapp, Facebook Messenger, til mobil og nettbrett med iOS, Android og Blackberry.

Appen kom omtrent samtidig som Google+ og Huddle-funksjonen på mobil, som Facebooks svar på den nye konkurenten.

Med Facebook Messenger ble det mulig å sende meldinger til venner og kjente uten å gå via den vanlige Facebook-appen. Som normalt var ikke dette noe vi fikk tilgang til her til lands med det første.

Tar du en tur på App Store eller Android Market, vil du imidlertid nå se at det mulig å laste ned meldingsappen, og pjatte i vei med kontaktene dine på Facebook. Dermed kan du i mange tilfeller nå sende meldinger til langt lavere pris enn om du skulle benyttet deg av SMS.

Mange nye muligheter

Ved siden av å være en egen app for å sende meldinger, gir Facebook Messenger en rekke muligheter man ikke har med meldingsfunksjonen i den vanlige Facebook-appen. Du kan enkelt dele informasjon om hvor du er, sende bilder eller snakke med en eller flere venner samtidig.

Tjenesten ble i utgangspunktet utviklet av selskapet Beluga, som ble kjøpt opp av Facebook tidligere i år, og det ser ut til at flere av de tidligere Beluga-utviklerne har vært med på utviklingen av Facebook Messenger.

Det er versjon 1.5 av appen som nå er blitt tilgjengelig i Norge. Noen av forbedringene fra forrige versjon er at det er mulig å se hvem som er tilgjengelig på mobil, at det har blitt raskere å sende meldinger til dem du snakker mye med og at du får se om personen skriver tilbake til deg.

Facebook Messenger kan lastes ned fra Android Market eller App Store på iPhone.

Sosiale Medier