Facebook stjeler skoletid

Facebook stjeler skoletid

Over halvparten av elevene på ungdomsskolen og videregående surfer på Facebook i klassen, viser britisk studie.

52 prosent av skoleelever i alderen 13 til 17 år kaster bort tiden på sosiale nettverk på internett i stedet for å følge med i timen, viser en undersøkelse utført gjennom Facebook av sikkerhetsselskapet Global Secure Systems. I alt tusen unge ble spurt, og 25 prosent av disse sa de brukte mer enn en halvtime hver dag på Facebook.

- Jeg er rystet, men ikke overrasket, av funnene i undersøkelsen. Det er hovedsakelig to problemer med dette: Det ene er sikkerheten til barn på web, og det andre er tiden som kastes bort. De unge bruker ikke bare skoletiden til dette, men fortsetter gjerne langt inn i natten. Dette fører til at de ikke får nok søvn og blir irritable dagen etter, sier rektor Toby Mullins ved Seaford Collage i en pressemelding.

LES OGSÅ: - Pc forstyrrer skoleelevene

Ideen til undersøkelsen ble født da direktøren for Global Secure Systems, David Hobson, holdt et foredrag ved en skole der han snakket om etikk og oppførsel på internett. Mens han holdt foredraget, tastet elevene i vei på pc-ene sine, og han spurte derfor hvor mange som besøkte Facebook i skoletiden. Alle rakk opp hendene.

- Barn kaster kanskje bort så mye som to og en halv time i undervisningstid i uken. Jeg skjønner at det er et nytt behov for sosiale nettverk, men det må ikke gå på bekostning av utdanningen. Skoler bør lære av næringslivet og påse at den type nettsteder blir blokkert eller tilgangen blir begrenset i tid, mener Hobson.

Sosiale Medier