Facebook tester betalingsmodell

Facebook tester betalingsmodell

Ved å la alle kronene gå gjennom samme kanal, kan nettstedet tjene enorme summer.

Facebook er gratis, og det uhyre populære sosiale nettstedet tjener lite på alle applikasjonene som tilbys. Men det skal endres, og ledelsen i selskapet vil nå standardisere all pengeflytt gjennom samme system.

Grunnen er at det går flere hundre millioner kroner gjennom tjenester som er tilgjanglig på Facebook. Pengen går utenfor Facebooks rekkevidde. Nå tester selskapet en engen betalingssystem, som kan erstatte alle andre innefor nettverket.

Det handler ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste om en "liten alfatest". Flere detaljer er med det første ikke kjent. Nyheten er basert på artikler i Venturebeat og TechCrunch, som påstår å ha kilder tett inn på Facebook.

Applikasjoner

Dette kan bety at Facebook får et universelt internt betalingssystem, lignende det Apple har implementert i Itunes. Det innebærer at man bare registrerer seg én gang, noe som gjør livet mye lettere for både brukerne og utviklere.

For øyeblikket er det en rask vekst i ulike typer betalingssystemer på Facebook, som alle knyttes opp mot egne applikasjoner. Tjenester man betaler for er for eksempel spesielle "poke-er" og noen quiz-er.

Ved å ha et internettbasert betalingssystem kan Facebook for alvor begynne å tenke på inntekter fra andre steder enn annonsering. Hvis alle må bruke Facebooks egen infrastruktur, kan det tenkes at en liten del av alle inntekter går til morsselskapet.

Milliarder

Omsetningen på Facebook forventes til å bli opp mot 500 millioner dollar, altså 3,2 milliarder kroner. Hvis selskapet greier å sope inn noen promiller, kan de få ordentlig betaling for sine tjenester.

Facebook har tidligere avvist interesse for betalingssystemer, bort sett fra en plattform for virtuelle gaver.

Det er godt mulig at forslaget for et fellessystem kommer fra tilbyderne av tilleggsapplikasjoner selv, som ikke ønsker å bruke mer tid på usikre småsystemer.

Les om:

Sosiale Medier