Facebook trosser brukernes vilje

Facebook trosser brukernes vilje

Kjøre på med endringer i reglementet i forhold til brukernes rettigheter.

Facebook har lenge hatt som tradisjon å la brukere stemme på eventuelle endringer på det sosiale nettverket. Endringene vil skje innen retningslinjene for bruk av informasjon og i erklæringen om plikter og rettigheter. Denne gangen skulle brukerne stemme på om de i det hele tatt skulle få stemme på slike vedtak mer. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Etter at stemmene var telt opp, sier Facebook at mindre enn en prosent av mer enn en milliard Facebook-brukere har stemt, og dette oppfyller ikke vilkåret til selskapet om at mer enn 30 prosent må stemme for at det skal ha noen innvirkning.

Mange Facebook-brukere har skrevet kommentarer på selskapets Governance Page, og fortalte at de hadde problemer som forhindret dem i å stemme, eller at de ikke var klar over at de overhodet hadde muligheten til det.

I løpet av avstemningsperioden har mange Facebook-brukere kommentert at de hadde problemer med å installere en app som de trengte for å kunne stemme. Mange fikk feilmeldinger etter å ha forsøkt å stemme flere ganger, eller ble ledet til sider med språk de ikke kunne forstå.

Mange brukere har hatt negative kommentarer om at Facebook uansett kommer til å kjøre på med oppdateringen. Noen er sterkt i mot dette og andre vil ha en ny sjanse til å stemme.

- Jeg vil gjerne at denne oppdateringen skal gå gjennom en avstemning til. Denne gangen bør det annonseres mer enn én gang, og man bør ikke behøve å installere en app som ber deg logge inn på Facebook når du allerede er innlogget, skriver en bruker.

- Dette er noe folk som regel viker unna, fordi nettsider som dette ofte etterlater virus på maskinen din. Det er det som er grunnen til at folk flest ikke ha stemt, ikke fordi de ikke bryr seg,

Av de brukerne som fikk stemt, var mesteparten i mot: 589,141 av 668,872 stemmer stemte ”nei”.

Les om:

Sosiale Medier