Facebook vil bli programvare-senter

Facebook vil bli programvare-senter

Store planer for det raskt voksende nettsamfunnet.

Facebook.com annonserte i går at selskapet tar sikte på å åpne nettstedet helt for å bli et gedigent virtuelt kommunikasjonssenter fullt av Web 2.0-programmer. Nyhetsbyrået Reuters melder at 65 partnere, blant dem Microsoft og Amazon, har signert avtaler om å bygge applikasjoner for bruk inne i Facebook.

En rekke selskaper som er typiske for den nye bølgen av sosiale webtjenester er med, som Photobucket (fotodeling), Slide (multimediepresentasjoner), Ilike (musikksøker), Twitter (direktemeldinger), Jajah og Jaxtr (web-telefoni).

LES OGSÅ: Facebook kan koste deg jobben

Facebook har nå 24 millioner brukere og vokser med tre prosent i uken. Nå ønsker selskapet å utvikle seg til en plattform for andre applikasjoner. Utviklere skal kunne bygge applikasjoner som virker både innenfor Facebook og på egne nettsteder.

- Til nå har sosiale nettverk vært lukkede plattformer. Nå ser vi slutten på dette, sier Mark Zuckerberg, Facebooks 23 år unge administrerende direktør.

Et eksempel er Amazon.coms program "Book Reviews" som lar Facebook-medlemmer skrive bokanmeldelser og selvsagt inviterer brukerne til å kjøpe bøker på Amazon.

Sosiale Medier