Falske invitasjoner til Google+

Falske invitasjoner til Google+

Utsendere av søppelpost utnytter pågangen til Googles nye nettsamfunn.

Spammere har vært raske med å utnytte populariteten til Googles ferske Facebook-konkurrent.

Denne uken har sikkerhetsselskaper funnet flere såkalte spamruns, som ligner på Googles invitasjon til nettsamfunnet Google+. I virkeligheten er det klassiske landingssteder for søppelpost.

Foreløpig fullt

En av spam-typene som nå dukker opp flere steder er tilknyttet det kanadiske firmaet Family Pharmacy, skriver danske Computerworld.

Søppelposten tar deg ikke til en vennekrets i nettsamfunnet, men til selskapets nettside som selger tvilsomme medikamenter.

- Canadian Family Pharmacy er et selskap som tilbyr tvilsomme medisinske produkter som kan være billige, men som kan også være skadelig å konsumere. Siden dette handler om spam, er det ingen grunn til å bli fristet, heter det fra sikkerhetsselskapet CSIS.

Ennå ikke åpnet

Google + er ennå ikke offisielt åpnet, og utålmodige brukere er derfor avhengige av å bli invitert av innsidere for å registrere seg. Pågangen har likevel vært overveldende for Google, som måtte stenge for nye brukere en periode.

Foreløpig har de fleste betatesterne rost Google+ opp i skyene. Selv om Facebook har et solid forsprang, mener blant andre amerikanske PC World at konkurransen likevel kan komme til å bli jevn.

Les også: Ni grunner til å bytte ut Facebook

Sosiale Medier