Fisker etter Twitter-passord

Fisker etter Twitter-passord

Twitter advarer mot ny svindel som fører deg til falsk påloggingside.

Nettfiske, eller phishing, er i vinden for tiden, og nettsamfunn er særlig utbredt. En ny svindel retter seg i denne omgang mot Twitter. Nok en gang forsøkes brukere fralurt sine passord, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Svindelen, som sirkulerer på Twitter, misbruker dine innloggingsdetaljer til å spre svindelbeskjeden videre. Svindelen begynner med en direktebeskjed – sendt privat fra en bruker – der det står «ROFL this you on there?» som ser ut til å linke mot en videoside.

Falsk Twitter-side

Ofre som biter på agnet og klikker på lenken videresendes de til en falsk Twitter-side der de oppfordres til å logge in. Og voila, så har de brukernavn og passord. Dermed kan passordhamstringen fortsette sin ferd gjennom din venneliste og spre seg videre.

Det var i går det hele ble oppdaget. Mashable-bloggen sier de fikk flere beskjeder om at svindelen var på gang.

Klassisk

Sikkerhetseksperter påpeker at dette er en klassisk fiskesvindel, og nok en grunn til å være skeptisk til beskjeder som tar dem til sider der de bes logge inn eller laste ned noe.

Twitter gikk selv ut og advarte mot svindelen onsdag, og oppfordrer folk til å ikke oppgi brukernavn og passord når de får merkelige beskjeder.

Sosiale Medier