Fjerner Toska fra Facebook

Fjerner Toska fra Facebook

Tross fengselopphold uten internett-tilgang har David Toska fått seg en Facebook-profil.

Flere kjente kriminelle bruker Facebook som møtested. Det gjør også innsatte i norske fengsler som overhodet ikke skal ha tilgang til internett. Som Nokas-dømte David Toska.

Toska ble i fjor dømt til 20 års fengsel, og skal ikke ha permisjon på lenge. Han har heller ikke lovlig tilgang til internett eller mobiltelefon med internett-oppkobling under soning. Likevel er hans profil aktiv på Facebook – og han er blitt akseptert som «venn» av Toskas mangeårige samboer og 38 andre venner, alle flere kjente kriminelle, skriver Dagsavisen.

Flere kjente venner

Ifølge Toskas advokat er det andre som har opprettet profilen, selv om både samboer og nære venner har akkurat denne Toska-profilen som sin «venn» på Facebook.

– Det er riktig at denne profilen har en annen karakter enn de andre som er opprettet i hans navn. David vil nå gi beskjed om at den skal slettes, sier Øystein Storrvik.

Også andre kriminelle som soner i norske fengsler bruker Facebook som møtested, ifølge avisa. Her utveksler de bilder av seg selv og gir beskjeder om permisjoner og hvordan de har det.

Les hele saken på Dagsavisens nettsted .

Les om:

Sosiale Medier