Folkeaksjon til støtte for Wave

Folkeaksjon til støtte for Wave

Over 30.000 ber på sine knær om at Google ikke dreper bølgen.

Forrige uke besluttet Google å legge ned den amibisiøse samhandlingsplattformen Google Wave, drøyt ett år etter lanseringen og ti uker etter at tjenesten ble åpnet for alle.

Årsaken er at interessen for tjenesten ikke var så stor som Google hadde håpet. Men nå starter Wave-elskere en redningaksjon.

Kreative bruksområder

Nettstedet Savegooglewave.com fylles nå med vitnemål om hvor fantastisk Wave er, fantasifulle måter å bruke tjenesten på og raseri mot Googles avgjørelse om nedleggelse, skriver Comon.dk.

- Da vi hørte nyheten om at Google Wave skulle stenges, ble vi helt knust. Google Wave er et uvurdelig redskap som vi bruker hver dag. Vi bruker det til å holde styr på prosjekter og simultant samarbeide om dem. Hjelp oss med å holde det i live og spre ordet: Redd Google Wave, kan man lese på nettstedet.

Åpen kildekode

Foreløpig har over nærmere 33.000 tilhengere registrert seg på nettstedet, men hvorvidt Google lar seg imponere av påfunnet og reverserer sin beslutning gjenstår å se.

Teknologien bak Google Wave er nå sluppet som åpen kildekode, og dermed er det fritt frem for hvem som helst å lage en tilsvarende tjeneste om noen skulle føle seg kompetente og kallet.

Sosiale Medier