Forbedre omdømmet ditt på nettet

Forbedre omdømmet ditt på nettet

Bra profilering på nett kan sette fart på karrieren eller bedriften. Her er syv gratis måter å øke verdien din på nettet.

Å styre hva nettet forteller om deg, og spesielt hva du finner gjennom Googles tjenester, kan ha mye å si for både deg og virksomheten din. Samtidig er det dyrt å la dette gjøre profesjonelt. Det kan koste deg opp til en halv million kroner for en 12 måneders kampanje, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Så hvordan skal du angripe dette når du ikke har nok penger til noe slikt? Du er en vanlig arbeidstager, eller har et lite firma, og ønsker å øke verdien din på nettet uten at det koster flesk.

Å endre omdømme din på nettet er ikke hokus pokus. det er faktisk mange muligheter å gjøre noe med dette, og de fleste metoder er helt gratis.

Computerworlds nyhetstjeneste har laget en liste med syv metoder for å komme i gang.

1. Bruk gratis webverktøy

Eksperter råder å bruke verktøy som Google Webmaster Central Blog, BlogPatrol, og Technocrati for å følge med hva andre mener om deg, og hvem som leser innholdet du publiserer.

2. Bruk Google

Sjekk regelmessig navnet ditt på Google. Følg med hva du får lese om deg selv. Dermed unngå du overraskelser.

3. Bruk Google Alert

Med Google Alerts kan du få varsling for hver gang navnet ditt eller bedriften din nevnes på nett. Det gjelder både nyhetssider, blogger og andre typer websider.

4. Vis deg frem!

Du kan vise deg frem på mange måter på nettet. Sosiale nyhetssider som del.icio.us og Newsvine gir mulighet å blande deg opp i nyhetsbilde. Du kan legge til kommentarer og skrive artikler på websider med brukergenerert innhold. Hvis du vil øke din faglige status kan du skrive anmeldelser på Amazon.com. Du kan også starte en blogg. Skriv regelmessig, men enda viktigere er å lenke bloggen til andre.

5. Bruk sosiale nettverk

Det er mange av dem. Men Facebook, Youtube og Myspace gir gylne muligheter å bygge sosiale kontakter, og vise seg frem. Slik er du også tilgjenglig for andre når de trenger deg.

6. Kjøp lenker til innholdet du lager

På plasser som Myspace og Linkedin kan du som individ betale for nøkkelord som øker rankingen din i søk. Ikke gratis, men forholdsvis billig.

7. Følg med innholdet ditt på nettet

Det er mye du legger på nett i løpet av tiden, eller andre om deg. Tenk på hva du publiserer om deg selv på nett. Kommer de topphistorier om deg i søk du ikke vil ha, eller bilder som kanskje ikke fremstiller deg fra din beste side, forsøk å fjerne det.

Les om:

Sosiale Medier