Gir Google opp Plus?

Gir Google opp Plus?

Se alle tegnene som tyder på at Google ikke lenger satser på Google +.

En eller annen gang i løpet av september har Google sluttet å tvinge sine brukere til å lage en Google+-profil når de lager seg kontoer på andre av selskapets tjenester. Dette har vært en del av Googles anstrengelser for å få opp et alternativ til Facebook, men tiden har vist at Google+ alltid har ligget langt bak Facebook når det kommer til brukeraktivitet på nettstedet.

- Vi oppdaterte registreringsprosessen i tidlig september. Brukerne kan nå lage en offentlig profil når de registrerer seg, eller de kan gjøre det senere, hvis og når de skal dele innhold offentlig for første gang, som en YouTube-video, en restaurantanmeldelse eller et innlegg på Google+, skrev en talskvinne til våre kolleger i vår amerikanske søsterpublikasjon Computerworld.com.

Hun opplyste også om at brukertallet på Google+ er økende, men hun ønsket ikke å oppgi noen tall, verken for antallet aktive brukere eller økningen av brukere. I oktober i fjor oppga Google at det var 300 millioner månedlige aktive brukere på Google+, men siden den tid har ingen tall blitt oppgitt.

Glimret med sitt fravær

Et annet hint om at Google ikke satser like hardt på Google+ mer, er at tjenesten ikke ble nevnt med ett ord på Google I/O, selskapets utviklerkonferanse, sist vår. Ingen av selskapets sjefer nevnte tjenesten i det hele tatt under en lang og omfattende presentasjon. Det var heller ingen sesjoner eller paneler som handlet om Google+ på konferansen.

I bakkant av Google I/O-konferansen gav også Vic Gundotra seg, etter å ha vært senior vice president og sjef for Google+, i april. Han var ikke bare tjenestens ansikt utad, han var også en av de mest høylytte i tjenestens heiagjeng. Gundotra forlot ikke bare denne stillingen, han forlot hele selskapet.

Trenger registrering

Det verserer mange teorier om hva Google gjør med tjenesten nå. Selskapet har behov for at brukerne registrerer seg på en eller annen måte, slik at selskapet har mulighet til å spore dem. Det kan imidlertid godt tenkes at bindingen til Google+ ble for hard, slik at brukerne ble misfornøyde. Google har uansett mange andre muligheter til å få brukerne til å identifisere seg, ved hjelp av lengt mer populære tjenester enn Google+.

Selv om Google fastholder utad at selskapet ikke har gitt opp Google+, er det kun framtiden som vil vise hvor denne tjenesten ender.

Les om:

Sosiale Medier