Google og Bing med Twitter-søk

Google og Bing med Twitter-søk

Nye Bing-søk til Twitter og Facebook. Og Google skal selge musikk.

Få timer etter at Bing annonserte en søke-avtale med Twitter, annonserte også Google at de har fått på plass akkurat det samme.

Google vil integrere Twitter-beskjeder inn i sitt ordinære søk. Mariassa Mayer, direktør for søk i Google, tror Googles fortløpende indeksering av Twitter-beskjeder vil øke brukeropplevelsen.

- På denne måten kan ditt neste søk få støtte fra sanntidsobservasjoner, for eksempel snøtilstandene ved favorittskibakken. Du kan finne Twitter-meldinger fra brukere som er der og deler de siste gladnyhetene, skriver hun i en blogg.

Hun vil derimot ikke si noe om de finansielle detaljene bak avtalen, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Bing også med Face-søk

Microsoft og Bing gikk ut med beskjeden om Twitter-søk få timer før Google. Men i tillegg til Twitter-søk, har Bing også mulighet for Facebook-søk. Google har ikke sagt noe om hvorvidt deres søk vil omfatte Facebook.

Den heldigste parten i det hele, er kanskje Twitter, som strengt tatt ikke har fått på plass noen pengemessig inndrivende forretningsmodell. Men med disse avtalene på plass med Google og Microsoft, kan det godt hende penger strømmer inn til Twitter.

Skal selge musikk

Som om ikke dette er nok, skal Facebook og Google begynne å selge musikk - men ikke i samarbeid. For Facebooks del er det blant annet snakk om såkalte virtuelle gaver. Brukere i USA vil kunne betale 10 cent for å sende sanger til venner som disse vennene kan lytte til over internett. Å gi bort en sang som kan lastes ned, vil koste 90 cent. Dette skal komme på plass innen slutten av neste uke, sies det.

For Googles del er det snakk om å tilby brukere prøvesanger og muligheten til å kjøpe sanger rett fra søkeresultatsiden. Brukerne skal få prøvelytte hele sangen én gang, og får mulighet til å kjøpe låta for én dollar.

Les om:

Sosiale Medier