Google og Facebook størst i 2011

Google og Facebook størst i 2011

Nettgigantene var de to mest besøkte nettstedene i verden i fjor. Men konkurrentene er hakk i hæl.

Bak Google og Facebook kommer Yahoo på tredje plass over verdens mest besøkte nettsteder i 2011, ifølge en rapport analysebyrået Nielsen har utarbeidet.

I rapporten går det frem at Google i gjennomsnitt ble besøkt av mer enn 153 millioner unike brukere hver måned. Facebook ble besøkt av i snitt 137 millioner unike brukere i måneden, mens Yahoo på tredjeplass oppnådde 130 millioner månedlige brukere.

Microsofts nettsider, inkludert MSN, Windows Live og Bing havnet på fjerdeplass på lista, med nesten 116 millioner unike brukere per måned. Google-eide Youtube runder av listas topp fem, med over 106 millioner besøk i måneden.

Analytiker hos Technology Business Research, Ezra Gottheil, er overrasket over hvor tett de fire øverste ligger.

- Jeg tror dette reflekterer at mange folk besøker flere, om ikke alle disse nettstedene. Lista viser også hvor verdifull Yahoo fortsatt er, tross problemene selskapet opplevde i bedriftsstrukturen i 2011, sier Gottheil til Computerworlds nyhetstjeneste.

Yahoo var i sin tid en av de mest kjente pionerselskapene på internett, men har slitt på mange områder siden glansdagene. Fallende inntekter og frafall av dyktige ledere var medvirkende årsaker til at Yahoos styre i september i fjor besluttet å sparke Carol Bartz fra stillingen som administrerende direktør i selskapet.

Etter at Bartz ble sparket blomstret spekulasjoner om at Microsoft igjen ville forsøke å kjøpe selskapet, etter et mislykket oppkjøpsforsøk i 2008. Dette satte fyr i spekulasjoner om at Google kanskje også ville kjøpe Yahoo, om ikke annet enn for å hindre Microsoft fra å slå kloa i selskapet.

Sosiale nettverk

Når det gjelder sosiale nettverk var ikke overraskende Facebook øverst på lista i fjor, med i gjennomsnitt 137 millioner unike månedlige brukere, ifølge Nielsens rapport. Den sosiale bloggetjenesten Blogger.com kommer på andre plass, men med bare 46 millioner unike brukere er den milevis bak Facebook. Tredjeplass gikk til Twitter, med rundt 23 millioner unike brukere i måneden. WordPress, med rundt 20 millioner unike, og til slutt MySpace med nesten 18 millioner unike runder av listas topp fem plasseringer.

Googles nye sosiale nettverk, Google+, havnet til slutt på 8. plass, selv om nettstedet først ble lansert så sent som i slutten av juni i fjor.

Les om:

Sosiale Medier