Google+ får en ansiktsløftning

Google+ får en ansiktsløftning

Oppdatert design skal gjøre det sosiale nettverket enklere å bruke og penere å se på, ifølge Google.

Til tross for dystre spådommer om lite brukeraktivitet har Google ingen planer om å legge ned sitt sosiale nettverk, Google+.

Tvert i mot satser de nå enda sterkere med en ny versjon av Google+ som selskapet håper skal gjøre det sosiale nettverket enklere å bruke samt penere å se på. Den nye versjonen har fått en tydelig ansiktsløftning fra tidligere og tilbyr også på nye funksjoner.

Hva gjelder grensesnittet er navigasjonsmenyen flyttet fra toppen til venstre side, slik som vi kjenner det fra Facebook. Drar du musepekeren over visse ikoner, får du også opp et sett med ekstra funksjoner. Menyen er dessuten mulig å tilpasse selv, noe som betyr at du kan flytte om ikonene for de ulike menyvalgene med enkelt dra-og-slipp-funksjonalitet.

Brukerprofiler har også gjennomgått designendringer, og med et stort bilde øverst og brukerbildet til høyre, ser det ikke helt ulikt slik vi kjenner det fra Facebooks nye profildesign. Bildehåndteringen har også blitt forbedret, og bilder vises nå i full størrelse uten å legge til rammer rundt bildene i nyhetsstrømmen, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

En annen nyhet er at det finnes et nytt ikon for såkalte Hangouts som lar brukeren ta del i populære videokonferanser med ulike personer på tjenesten. Det er selvsagt også mulig å starte en egen videokonferanse og invitere andre brukere som før. Hovedsiden til Google+ har også fått en ny seksjon kalt "Trending on Google+", som minner om den populære funksjonen fra Twitter. Her listes også opp forslag til brukere og sider du kan følge.

Endringene til Google+ virker å ha blitt godt mottatt blant brukerne, men for noen etterlater den nye designen for mye "white space" på høyre side av skjermen, spesielt for brukere med store skjermer, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Ifølge Google kommer alle brukere til å få tilgang til den nye versjonen i løpet av de neste dagene. Selskapet melder for øvrig også at Google+ har nå rundet 170 millioner brukere. Av disse har 100 millioner logget inn den seneste måneden.

Les om:

Sosiale Medier