Google kjøper mobilt nettsamfunn

Google kjøper mobilt nettsamfunn

Google har sikret seg det ferske nettsamfunnet Zingku, som er spesielt rettet mot mobilmarkedet.

Zingku skal gjøre det enklere å dele bilder, sende invitasjoner eller foreta meningsmålinger blant venner via mobiltelefonen. Den fungerer også som en plattform for bedrifter til å sende mobil reklame for produkter eller tjenester til sine kunder.

Selskapet ble startet i 2005, og gratistjenesten har foreløpig kun vært tilgjengelig for et begrenset antall brukere i USA.

Google har ennå ikke offentliggjort detaljer rundt overtakelsen, men bekrefter at de har kjøpt ”visse aktiva og teknologi” fra Zingku. Oppkjøpet blir sett på som et ledd i selskapets økende satsing på mobile tjenester.

- Vår tjeneste er designet fra mobiltelefonen og ut, og gjør deg i stand til å dele innhold på en enkel måte med venner eller andre brukergrupper. Med Zingku kan du enkelt videresende innhold via mobiltelefonen, lynmeldinger eller nettleseren, skriver selskapet på sine hjemmesider.

Oppkjøpet vil bidra til ytterligere spekulasjoner om at Google er i ferd med å utvikle sin egen mobiltelefon. Mobile tjenester vil gjøre selskapet i stand til å nå et større marked enn de gjør via internett, og mobilen fremstår som et stadig mer attraktivt medium for reklame.

LES OGSÅ: 15 ukjente web-skatter

Les om:

Sosiale Medier