Google lanserer virtuell verden

Google lanserer virtuell verden

Google lanserte i går sin egen virtuelle 3d-verden. Dermed får Second Life en heftig konkurrent.

Det har blitt skrevet noen spaltemeter om 3d-verdenen Second Life etter hvert. Dette universet består av en rekke øyer, hvor deltakerne kan bygge egne hus, snakke med forbipasserende, oppleve virtuelle konserter og mye mer. Enkelte har hevdet at Second Life er en indikasjon på hvordan webben kommer til å fungere i fremtiden.

Interessen for Second Life var voldsom for halvannet år siden, men skriveriene har roet seg i det siste. Nå ser det imidlertid ut til at virtuelle verdener igjen kommer høyt på agendaen. Selveste Google lanserte nemlig i går sitt alternativ til Second Life, kalt Google Lively.

I likhet med Second Life, er Lively et 3d-univers hvor avatarer kan samles i virtuelle rom. Men det finnes også vesentlige forskjeller. Blant annet skal disse rommene kunne besøkes direkte fra vanlige nettsider, blogger eller fra et annet nettsamfunn.

Koblet sammen

I tillegg er det mulig å se Youtube-videoer fra virtuelle tv-apparater, samtidig som Lively er koblet sammen med andre populære Google-tjenester, som bildebehandlingsprogrammet Picasa. Grafikken virker umiddelbart mer tegnefilminspirert enn Second Life.

- Hvis du går inn i et Lively-rom direkte fra favorittbloggen din, for eksempel, skal du umiddelbart føle opphavspersonens interesser bare ved å se på møblene og miljøet som er valgt, sier Googles Niniane Wang, som overvåket Lively-skapelsen, på selskapets offisielle blogg.

Foreløpig er 3d-verdenen kun tilgjengelig i en beta-versjon. Den kan du teste ut her .

Les om:

Sosiale Medier