Google+ med id-merke

Google+ med id-merke

Google introduserer id-merking av kjendiser på Google+.

Google introduserer en tjeneste for å verifisere brukerprofiler på Google+. I begynnelsen er tjenesten tilgjengelig for kjendiser og profilerte brukere, men den vil etter hvert også bli gjort tilgjengelig for vanlige brukere som deg og meg, i følge Wen-Ai Yu i Google.

Poenget med den nye tjenesten er at brukere skal kunne skille mellom ekte of falske profiler for kjendiser som skuespillere, artister, politikere og andre offentlige personer i tillegg til veldig polulære Google+ brukere.

- Når du besøker en profil som tilhører en kjendis eller annen offentlig person vil du kunne se et verifikasjonsmerke ved siden av navnet på profilen. Dette vil hjelpe å enkelt identifisere profiler som er eid av ekte og verifiserte personer, skriver Yu.

Ekte navn

Andre sosiale medier tilbyr også verifiserte profiler, blant annet Twitter - en svært populær tjeneste som kjendiser ofte bruker for å kommunisere med sine fans.

Google ønsker at brukere av Google+ skal bruke sine egne, ekte navn på den nye sosiale tjenesten i likhet med Facebook. Selskapet hevder at dette vil skape skape et troverdig og pålitelig miljø i motsetning til sosiale medier som ikke har like strenge krav til bruk av pseudonymer.

I følge Computerworlds nyhetstjeneste mener mange at Facebooks krav om å registrere seg med ekte navn er en av de viktigste årsakene til at det sosiale nettstedet slo Myspace og ble den nye kongen på haugen i sosiale medier.

Rettetast

Google har tidligere høstet kritikk for sin aggressive promotering og håndtering av å få brukere til å bruke sitt ekte navn i tjenesten. Selskapet har blant annet slettet flere kontoer de mente ikke var i overenstemmelse med kravet til å bruke ekte navn i profilen.

Google svarte på kritikken med å love at de heretter skal gi brukeren mulighet til å rette overtredelsen før de eventuelt sletter brukerprofilen.

Les om:

Sosiale Medier