Google med leksikon

Google med leksikon

Lanserer Knol - et nettforum for utveksling av ekspertise.

Google ønsker nå at du og jeg skal bidra i deres nye kunnskapsforum knol, som er en forkortelse for Knowledge.

På samme måte som brukere av nettleksikonet Wikipedia ønsker Google at folk som med inngående kunnskap om et tema setter seg ned og skriver forklarende artikler om emnet, enten det er fluefiske, vannfiltrering eller bysantinsk arkitektur.

Løsningen skal ifølge pressemeldingen fra Google være svært enkelt. Alt du trenger å gjøre er å gå inn på knol.google.com hvor du kan søke opp spennende informasjon, eller selv begynne å skrive din første knol.

Ambisjon er å oppmuntre mennesker med kunnskaper til å dele dette med resten av verden.

- Internet er enormt, men det er fremdeles store mengder kunnskap som enda ikke er tilgjengelig for folk flest, forklarer Juergen Galler i Google.

– Knol gir folk muligheter til å dele sine kunnskaper med andre, og få anerkjennelse for sine kunnskapsbidrag. På samme måte som bøker har forfatterens navn tydelig plassert på omslaget, vil forfatterens navn og deres tidligere publiserte artikler være tydelig presentert på siden.

Knol tillater at forfatterne kan legge ved referanser til kilder eller linker til ytterligere informasjon på temaet, noe som muliggjør interaksjon mellom forfatterne av informasjonen og brukerne. Brukerne kan enkelt sende inn kommentarer, rangere, eller skrive en anmeldelse av, en knol.

LES OGSÅ: Wikipedia gjør som Google

Sosiale Medier