Google+ med mange småfeil

Google+ med mange småfeil

Skulle slå Facebook på personvern, men snubler ut fra startblokkene.

Googles nye sosiale nettsamfunn, Google+, sliter med flere småfeil (bugs) rundt personvernet til brukerne.

Det blir svært viktig for Google å rette opp feilene før en offisiell lansering. Viser det seg at brukernes informasjon og integritet ikke blir ivaretatt, kan ikke Google+ bli et realistisk alternativ til Facebook, som i dag er verdens klart største nettsamfunn med 700 millioner medlemmer.

LES OGSÅ: Google: - Sinnssyk etterspørsel

Positive testere

Mange entusiastiske beta-testere har rost Google+ opp i skyene. Selv om Facebook har et solid forsprang, mener blant andre amerikanske PC World at konkurransen likevel kommer til å bli jevn.

LES OGSÅ: Ni grunner til å bytte ut Facebook

Så langt har de som har testet Google+ vært svært positive, spesielt blir designen og enkelheten med å dele informasjon trukket frem som et konkurransefortrinn i forhold til Facebook.

Blokkerer ikke brukerne

Mange av småfeilene i Google+ dreier seg om nettstedets mekanisme for å blokkere brukere. Det skriver Google selv på sine nettsider.

For eksempel om man blokkerer noen - vil den blokkerte personen ikke alltid bli fjernet fra brukerens utvidede vennekrets. Dermed vil den blokkerte personen fortsatt kunne følger brukerens aktiviteter. Og på samme måte kan den som blokkerte personen følge aktiviteten til den brukerne han eller hun forsøkte å blokkere.

Google jobber også med å rette opp andre småfeil, som for eksempel at nyhetsstrømmen ikke alltid oppdateres i sanntid og at kommentarfeltene ikke alltid fungerer.

Les om:

Sosiale Medier