Google-ring viser hvor hipp du er

Google-ring viser hvor hipp du er

Forfengelighetens ring forteller hvor mange treff du har på Google.

Hvordan kan vi måle vår sosiale status i dagens nettsamfunn? En måte er å kjøre et egosøk på Google for å se antallet ganger navnet ditt kommer opp.

Dette er nøyaktig hva den tyske kunstneren Markus Kison har prøvd å implementere i sine nye smykker. Hans ringer viser nemlig hvor mange treff man har på Google.

– Jeg vil vise hvor viktig den virtuelle identiteten er for oss som statussymbol i dag, sier den 30-årige Kison til DN.se.

Selv har Kison opplevd en gedigen økning i antall Google-oppføringer etter han lanserte ringen. Før fikk han bare 1 000 treff, men i skrivende stund har han allerede økt til over 20 000. Trikset er ifølge Kison at Google gir en status som ikke kan kjøpes.

– Du kan kjøpe gull og diamanter, men du kan ikke kjøpe deg til søketreff. Du må gjøre noe som gir deg oppmerksomhet, sier han.

LES OGSÅ: Norsk Ipod til 248 000

Forfengelighetens ring, som den heter, kommer i en ganske enkel utforming. Den har en skjerm som viser antallet søketreff. Smykket er personifisert og oppdateres hver kveld ved å koble ringen til en dokkingsstasjon som igjen er koblet til pc-en. Da får man det nye antallet søketreff på den lille skjermen.

Det blir ikke noen masseproduksjon av ringen med det første. Kison har ikke noen planer å sette i gang noen stor produksjon. Men han håper å få ringen laget i titan eller sølv for en pris rundt 4 000 kroner.

– Jeg håper dette vil bli en statussymbol i hverdagen, og regner med at det kan bli opp til 100 000 mennesker som er interessert i å bære denne i løpet av noen år, sier Kison.

Les mer om ringen på kunstnerens hjemmeside .

Sosiale Medier