Google: - Sinnssyk etterspørsel

Google: - Sinnssyk etterspørsel

Google+ har sprengt kapasiteten, og er stengt for nye brukere.

Interessen for Googles nye sosiale nettverkstjeneste overstiger ikke bare selskapets forventninger, men også Googles kapasitet for å holde tritt med etterspørselen.

Visedirektør i Google Social, Vic Gundotra, meddelte sent torsdag via Google+-nettverket at selskapet er blitt overveldet av interessen og har måttet slutte å ta imot nye brukere.

Åpnes og stenges i perioder

- Vi har skrudd av invitasjonsmekanismen for i dag. Sinnssyk etterspørsel. Vi må gjøre dette forsiktig, og på en kontrollert måte. Tusen takk alle sammen for interessen, skriver Gundotra.

En talskvinne for Google sier at hun ikke har informasjon om hvor mange folk som har meldt seg på for å bruke Google+, eller hvor mange invitasjoner som er blitt sendt ut. Hun opplyser imidlertid at invitasjonsprosessen kommer til å bli åpnet og stengt i perioder mens selskapet jobber med å få nettverket klart til den store offentlige lanseringen.

- Vi lanserte Google+ i et feltforsøk for å teste produktet og samle tilbakemeldinger. Som en del av feltforsøket kan vi komme til å åpne og stenge Google+ for nye brukere med ujevne mellomrom. Vi synes det er utrolig spennende at så mange er interessert i å prøve ut en ny tilnærming til det å dele på nett, skriver talskvinnen i en epost til Computerworlds nyhetstjeneste.

Samler feedback, luker ut feil - frustrerer brukerne

Målet med feltforsøket er å se nøyaktig hvordan Google+ fungerer utenfor selskapets egne vegger, samt å evaluere brukernes tilbakemeldinger og bruke tid på å luke ut eventuelle feil.

Ezra Gottheil, analytiker hos Currentanalysis, tror at et begrenset feltforsøk kan komme til å frustrere folk som ønsker å bli med i nettverket, men som ikke slipper til.

- Det får Google til å se ut som de ikke er helt klare for rampelyset. Du kan ikke egentlig bruke et sosialt nettverk hvis du ikke har et sosialt nettverk å bruke. De får én sjanse til å få oppmerksomhet, men jeg tror Google ville vært bedre stilt dersom de hadde tilbudt noe sånt som ”prøv det med en liten vennekrets, 20-30 medlemmer eller så,” isteden for noe som blir så begrenset som nå, sier Gottheil.

Da Google lanserte Google+ på tirsdag ble nettverket ikke åpnet for alle, men en mindre gruppe personer, inkludert noen journalister, ble invitert til å prøve Google+ og invitere 15 andre til å bli med.

Når noen i Computerworld-redaksjonen i morgentimene fredag forsøker å bli medlem i Google+, fungerer tjenesten uten problemer.

Les om:

Sosiale Medier