Google til kamp mot Facebook

Google til kamp mot Facebook

Google lanserer denne uken et initiativ som skal konkurrere mot de store, etablerte nettsamfunnene.

Google ønsker seg en bit av den stadig voksende nettverkskaken, og lanserer omsider et initiativ som skal hjelpe selskapet på vei. På torsdag avdukes prosjektet OpenSocial, som består av et sett med skreddersydde API-er (programmeringsgrensesnitt) for å spre det selskapet kaller sosiale applikasjoner på nettet.

Initiativet skal være et svar på den enorme populariteten til nettsteder som MySpace og Facebook. De nye API-ene sørger blant annet for at applikasjonene som utvikles fungerer på mange nettsamfunn samtidig.

LES OGSÅ: Microsoft vinner frem hos Facebook

Mye av Facebooks udiskutable suksess skyldes alle tilleggsapplikasjonene som er skrevet rundt tjenesten. Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste har det hittil blitt bygget over 7000 applikasjoner som gir merverdi til Facebook. Applikasjoner for å legge video og musikk til profilen har vært spesielt populære. Ved å få innpass i flere store nettsamfunn kan Google for alvor bli en betydelig aktør i dette markedet.

Selskapet har riktignok hatt nettsamfunnet Orkut i noen år, men det har ikke vært noen stor suksess. OpenSocial støttes så langt av blant andre Oracle, Salesforce.com, Hi5, LinkedIn, Friendster og Plaxo.

Les om:

Sosiale Medier