Google ypper seg mot Facebook

Google ypper seg mot Facebook

Sosiale nettspill er en mulig vei inn i et stadig mer lukrativt marked.

Facebook passerte nylig en halv milliard brukere, og det ryktes nå at Google er et skritt nærmere lanseringen av sitt eget sosiale media-alternativ, "Google Me".

Google forhandler med flere utviklere av populære nettspill i et forsøk på å skape en bredere sosial nettverkstjeneste som kan konkurrere med Facebook. Det skriver Wall Street Journal, som refererer til "folk som er kjent med saken".

LES OGSÅ:

Google lytter til Buzz-kritikken

Penger å hente

Googles satsing på sosiale spill er et forsøk på å kapre brukere og annonseinntekter som i økende grad går til sosiale medier, et område dominert av Facebook og Twitter, skriver Wall Street Journal.

Blant annet skal Google ha hatt samtaler med spillutviklerne Playdom, Electronic Arts og Zynga, sistnevnte står bak spillet "Farmville" som er voldsomt populært på Facebook med mer enn 60 millioner månedlige brukere.

Slike tall trekker til seg store annonsører som ønsker å være i et marked i vekst. I land som Kina og Japan genererer sosiale spill milliarder av kroner i omsetning, og i USA var det sosiale spillmarkedet verdt 700 millioner dollar i 2009, ifølge estimater gjort av forskningsselskapet ThinkEquity LLC. Det skriver Wall Street Journal.

Spørsmålet er om Google har noe å fare med på Facebook sin hjemmebane.

LES OGSÅ:

Facebook tar av på mobil

Dårlig første forsøk

Tidligere har Google lansert den sosiale nettverkstjenesten Google Buzz, som slo dårlig an på grunn av store bekymringer omkring privat informasjon og generelt manglende interesse.

For at Google Me skal bli en suksess bør dette være en tjeneste med krystallklare kontroller for privat informasjon, samt splitter nye funksjoner som ikke bare er oppgulp fra andre nettsider, skriver PC World i USA.

Et alternativ til Facebook vil bli ønsket velkommen av mange spillutviklere som er på utkikk etter bedre avtaler. Facebook tar i dag 30 prosent av inntektene fra spill som distribueres på tjenesten.

LES OGSÅ:

Blokker eksen din fra internett

Sosiale Medier