Hacker får jobb i Facebook

Hacker får jobb i Facebook

George Hotz hacket både Iphone og PS3. Nå får han "ordentlig" jobb.

George Hotz, a.k.a. GeoHot, ble viden kjent som ”gutten som hacket Iphone” i 2007, da han bare 17 år gammel publiserte det første dataprogrammet som gjorde det mulig å knekke programvaresperren i Apples Iphone-telefoner, såkalt jailbreaking.

Hacket Playstation

I fjor skapte Hotz nye overskrifter, da han ble saksøkt av Sony for å ha hacket PlayStation 3 og deretter publiserte fremgangsmåten offentlig på internett, skriver Computerworlds søsterpublikasjon GamePro.

Nå skal Hotz ut i jobb, og det er ingen ringere enn Facebook, verdens største sosiale nettverk, som har latt seg imponere av den unge mannens merittliste.

Ordentlig jobb

En twittermelding fra Gabe Rivera, som er redaktør for nyhetsnettstedet Techmeme, bekreftet nyheten og sendte leserne til Hotz' Facebook-side der han annonserte sin nye arbeidsgiver.

- Facebook er virkelig et fantastisk sted å jobbe... første hackathon er over, skrev Hotz 22. juni.

Det er foreløpig ikke kjent hva Hotz skal jobbe med i Facebook, men det spekuleres i om det kan dreie seg om utvikling av den lenge etterlengtede Facebook-applikasjonen for Ipad, skriver teknologibloggen TechUnwrapped.

Sosiale Medier