Halv million eldre er aldri på nett

Halv million eldre er aldri på nett

Mange norske eldre har aldri logget seg på nettet. Men utviklingen er positiv.

- Mange eldre, og særlige enslige, blir mer isolert i dagliglivet enn de ønsker. Bruk av sosiale medier og nettverk motvirker dette og gir mange en bedre sosial hverdag, sier Microsoft-direktør Hege Skryseth i en pressemelding.

Infact har undersøkt nordmenns bruk av internett på vegne av Microsoft. Og et av funnene er at flere eldre nå hiver seg på nettets sosiale sider.

Nesten 21 prosent av de mellom 70 og 79 år som bruker internett, bruker nettet til sosiale medier. Like mange av de over 80 år gjør det samme.

Flere har prøvd

Om man senker terskelen for hva som kan kalles "eldre" til de over 50 år, slik Microsoft definerer aldersgruppen, er det hele 66 prosent som bruker nettet hver dag.

Dette har steget fra 46 prosent siden 2006.

- Alle bør ha mulighet til å kunne delta i den digitale hverdagen. Ny teknologi og internett gir oss en unik mulighet til å holde kontakten med hverandre på, og det er hele samfunnets ansvar, også næringslivets, å forhindre at folk faller utenfor, mener Skryseth.

Mange utenfor

Men det er fortsatt mange eldre som aldri har vært på nett. 66 prosent av de spurte i 70-årene har prøvd internett, men bare 31 prosent av de over 80 har noen sinne vært på nettet.

- Av Norges 1,25 millioner seniorer, de over 55 år, så er det fortsatt rundt 500.000 som ikke har kunnskaper om eller bruker Internett. Dette ser Seniornett på som en alvorlig kilde til utestengelse fra samfunn, familie og venner for dem det gjelder, Tore Langemyr Larsen i Seniornett, som samarbeider med Microsoft.

- Det er et demokratisk problem!

Les om:

Sosiale Medier