Her er du logget inn på Facebook

Her er du logget inn på Facebook

Muligheten til å logge deg ut fra andre maskiner gjør Facebook sikrere.

Snart vil Facebook-brukere ha en mulighet til å fjerne uønskede pålogginger fra legitime kontoer. Selskapet ruller ut en ny sikkerhetsfunksjon som lar brukerne se hvilke datamaskiner og enheter som er logget på deres Facebook-konto, for så å fjerne de brukeren ikke vil skal ha adgang.

Dermed adresseres et voksende problem, skriver Computerworlds nyhetstjeneste. Spammere bruker nemlig nettfisketeknikker for å lure brukernavn og passord fra folk, for så å bruke denne informasjonen til å spamme så mange Facebook-venner av brukeren som mulig.

Tillit

Slik spam har høy suksessrate fordi andre brukere antar den kommer fra en tillitskilde – i form av en Facebook-venn. Sikkerhetseksperter sier spammere nå har utviklet automatiske programmer som logger inn i stjålne Facebook-kontoer og sprer søppelpost.

Men det er ikke bare spammere du kan logge ut. Funksjonen er også nyttig om du glemte å logge ut på jobb, biblioteket eller hos en kompis – eller for den saks skyld mobiltelefonen til en kompis.

Spark ut hackerne

Men ikke alle vil få funksjonen med én gang, den vil rulles ut gradvis. Du kan sjekke om du har fått den i kontoinnstillinger-menyen under kontosikkerhets-innstillingene. Der skal du kunne se de forskjellige datamaskinene som for tiden er logget inn på Facebook, hvilken nettleser og hvilket operativsystem, og et gjett på hvor innloggingen har skjedd basert på ip-adresse.

Med et klikk skal du kunne «ende aktiviteten» til hvilket som helst av disse innloggede sesjonene. Om du lurer på om du har blitt hacket, kan dette være et fint sted å sjekke. Om du er i Oslo, Norge og ser noen som er logget på din konto inn fra et annet land, eller en annen by for den saks skyld, bør du logge dem ut via det nye verktøyet og umiddelbart bytte passord.

Les om:

Sosiale Medier