Historisk valgdebatt på nett-tv

Historisk valgdebatt på nett-tv

It har lite gjennomslag i kommunevalget, men politkerne oppførerer seg som overivrige ungdom når det gjelder å ta i bruk ny teknologi.

I USA har politikerne tatt i bruk Youtube, i Norge velger de Facebook. Selv om it-relaterte spørsmål neppe setter sinnene i kok i valgkampen, tas ny teknologi i bruk av alle partier. I dag er det tid for enda en nyvinning. Klokka 12 starter en unik og historisk poltisk debatt på VG Nett. Det er ifølge VG tidenes første direktesendte partilederutspørring på nett-tv.

Debatten kan følges enten på en tekstversjon på nettstedet, eller kan ses på web-tv.

Samtidig kan politikerene gis positiv, eller negativ tilbakemelding underveis. En «formkurve» til de ulike partilederne utvikler seg direkte under rdebatten, og leserne kan gi terningskast til politkerne.

De åtte partilederne som stiller i VG Huset i dag er Jens Stoltenberg (Ap), Siv Jensen (Frp), Kristin Halvorsen (SV), Erna Solberg (H), Torstein Dahle (RV), Lars Sponheim (V), Åslaug Haga (Sp) og Dagfinn Høybråten (Krf).

I tillegg er det VG Netts lesere som kan stille spørsmålene. De har de siste ukene sendt inn sine spørsmålssnutter, som politikerne i dag må svare på.

Programmet blir ledet av VG Netts Ola Stenberg. Han får hjelp av VGs politiske reporter, og kommentator Elisabeth Skarsbø Moen, til å holde orden på partilederne, komme med oppfølgingsspørsmål og passe på at de ikke vrir seg unna brukernes spørsmål.

- Dette er en annerledes og spennende partilederdebatt, har Skarsbø Moen sagt i forkant til avisa.

Følg med debatten her..

Les om:

Sosiale Medier