Hundretusener lurt av Facebook-video

Hundretusener lurt av Facebook-video

Lokker deg med lærer som nesten dreper 13 år gammel elev.

Flere hundre tusen Facebook-brukere har blitt offer for ny svindel-applikasjon som utgir seg for å skulle vise video av en lærer som nesten dreper en elev.

Med lokkebeskjeden «Teacher nearly kills a 13-year-old-boy. SHOCKING!», tar applikasjonen i realiteten kontrollen over offerets Facebook-profilside og kan derfra spre «sjokkbudskapet» videre, og med det spre seg selv videre.

Kan eskalere

Ifølge Sophos’ sikkerhetsekspert Graham Cluley følger det med en bit.ly-forkortet lenke som leder til en applikasjon der det står «click here and then ALLOW, to see the shocking video». Når du klikker på like-knappen, lar du i realiteten den tredjeparts applikasjonen få adgang til profilen din, skriver han i sin blogg.

- Etter å ha spredd seg, kan det hende applikasjonen prøver på noe annet i fremtiden, slik som nettfiske på jakt etter dine venners passord og spredning av ondsinnet programvare, sier han.

- Fjern alle spor

Rådet han gir for folk som eventuelt er berørt, er å fjerne applikasjonen fra profilen og slette profil-postene relatert til applikasjonen.

Det er ikke lenge siden Facebook kom opp med nye rutiner for å forhindre slike falske applikasjoner, men det har tydeligvis ikke gitt god nok effekt.

Sosiale Medier