IBM med virtuelle lynmeldinger

IBM med virtuelle lynmeldinger

Nå kan Lotus-brukere flytte sine møter til virtuelle 3d-verdener gjennom kommunikasjonsverktøyet Sametime.

IBM fortsetter sine eksperimenter med virtuelle verdener, og integrerer sin lynmeldingstjeneste Lotus Sametime med den virtuelle plattformen OpenSim. I Sametime 3D kan et tredimensjonalt møte startes direkte fra Sametime, skriver selskapet i en pressemelding.

På den måten skapes et virtuelt møterom med all Sametime-funksjonalitet tilgjengelig, som lynmeldinger og presentasjonsverktøy, kombinert med avatar-funksjonalitet. Sametime 3D er åpen, så den kan plugges inn i et hvilket som helst virtuelt miljø, slik som Forterra, Second Life og ActiveWorlds.

LES OGSÅ: Lager universell avatar

Når et 3d-møte starter har deltakerne mulighet til å legge ved filer, velge en egnet møteform og logge seg på ved å bruke deres eksisterende bedriftsinterne påloggings-ID og passord. I fremtiden vil man også kunne lagre møtereferater og rapporter, samt ta opp møter på video, som møteleder kan hente frem til senere bruk, ifølge IBM.

Tidligere i år utviklet IBM i samarbeid med Linden Lab teknologi som kunne transportere avatarer fra en virtuell verden til en annen.

IBM har lagt ut en demonstrasjonsvideo av et 3d-møte her.

LES OGSÅ: Virtuell schizofreni

Sosiale Medier