Interpol-sjefen Facebook-svindlet

Interpol-sjefen Facebook-svindlet

Utsatt for identitetstyver under storstilet aksjon mot nettskurker.

Han er kanskje en av de mektigste i den globale politiverden, men det viser seg at Interpol-sjef Ronald K. Noble er like utsatt for identitetstyveri som hvem som helst andre på Facebook.

På en Interpol-konferanse i Hong Kong forrige uke, kunne generalsekretær Ronald Noble avsløre at skurker satte opp to nye konti som utga seg for å være ham på Facebook under sommerens høyprofilerte storaksjon «Operation Infra-Red». Svindelen ble først nylig oppdaget av Interpols Security Incident Response Team, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- En av svindlerne brukte profilen til å få tak i informasjon om rømlinger som var målet i vår nylige «Operation Infra-Red», sier Noble.

Aksjonen ble gjennomført mellom mai og juli i år, og var en global aksjon ledet av Interpol som var ment å jakte navngitte kriminelle rømlinger beskyldt for alt fra mord, pedofili, svindel, korrupsjon og narkotikasvindel til hvitvasking av penger. 130 personer ble arrestert.

- Nettkriminalitet utvikler seg til å bli en veldig konkret trussel. Tatt i betraktning anonymiteten som er på verdensveven, kan det faktisk være en av de mest farlige kriminelle truslene vi noen sinne vil møte, mener Noble.

Facebook ble riktignok ikke kompromittert i seg selv, men situasjonen viser like fullt hvor lett en kriminell klarte å stjele Nobles identitet uten problemer. Å opprette nye profiler i andres navn er et problem både Faceboook og andre sosiale medier som Twitter har slitt med.

Sosiale Medier