Inviterer til valgkamp på internett

Inviterer til valgkamp på internett

NRK inviterer alle landets listetopper ved kommunevalget til å bidra til en aktiv valgkamp på internett.

Valgkampen skal foregå på nettstedet NRK har kalt Torget (www.nrk.no/torget). Dette skal være lytternes, seernes og lesernes egne nettsider, hvor kandidatene til kommune- og bystyre kan kommunisere med innbyggerne. NRK vil selv sette enkelte saker på agendaen, og ønsker blant annet at listetoppene i sine første innlegg svarer på spørsmål rundt klimagassutslipp.

- Ideen dukket opp i hodet mitt en dag. Kommunenes ansvar i klimapolitikken har jo vært en del fremme i det siste. Vi vil tilby brukerstyrte sider hvor folket skal ha mulighet til å møte politikerne, sier prosjektleder ved NRK Nyheter, Bjørn Atle Gildestad, til Computerworld.no

Kan avsløre løftebrudd

NRK sendte nylig ut en invitasjon til landets listetopper, med instrukser for bruk av Torget. Ifølge Gildestad har responsen så langt har vært svært god.

- Trafikken er allerede i gang, fortsetter han, og påpeker at NRKs distriktskontorer førstkommende mandag vil invitere lyttere, lesere og seere til å studere innleggene.

Politikerne står fritt til å skrive om hva som helst, og det er lagt til rette for at leserne kan legge igjen kommentarer og utfordre politikerne. Det eneste som kreves for å få tilgang til å kommentere innleggene, er registrering med mobilnummer.

- Dette vil i fremtiden kunne være med å avsløre om noen ikke har holdt løftene sine, samtidig som leserne kan se om det er sprik mellom lokale lovnader og det moderpartiet står for, avslutter Gildestad.

Sosiale Medier