Iphone-svindel på Facebook

Iphone-svindel på Facebook

Ikke la deg lure hvis en av vennene dine ser ut til å ha vunnet en Iphone.

Flere brukere av Facebook har de siste dagene meldt om at statusene deres har oppdatert seg automatisk, med meldingene som gir inntrykk av at profileieren har vunnet en Iphone, ifølge sikkerhetsfirmaet Sophos.

Meldingen etterfølges av en lenke til en Facebook-applikasjon, og en av de uekte statusene skal se slik ut:

"Just testing Facebook for iPhone out :P Received my free iPhone today, so happy lol... If anyone else wants one go here".

Gir tilgang til profilen

Oppdateringene blir ifølge Sophos postet av en ondsinnet Facebook-applikasjon, og brukere som velger å trykke på lenken får opp spørsmål om de vil gi applikasjonen tilgang til profilen deres. De ledes så videre til en nettside som gir provisjon til spammerne bak svindelen. Deretter har applikasjonen tilgang til brukerprofilen, og kan automatisk poste en lignende statusoppdatering på vedkommendes Facebookside.

- Har du falt for dette trikset ville jeg ikke holdt pusten i påvente av en ny Iphone, sier Graham Cluley, senior teknologikonsulent ved Sophos, til Computerworlds nyhetstjeneste.

Sprer spam

- Facebookbrukere må lære seg å tenke før de 'liker' og 'deler' mistenkelige sider på Facebook. Bare fordi noe dukker opp på veggen til en venn betyr det ikke at det kommer fra en pålitelig kilde, og ved å gi ukjente applikasjoner tilgang til din Facebookprofil kan du uten å vite det være med på å spre svindel og tjene penger for spammere, sier Cluley videre.

Han råder alle som er utsatt for svindelen til å slette statusoppdateringen og fjerne applikasjonen fra 'Application Settings'-menyen.

Sosiale Medier