It-Renny i bloggefinale

It-Renny i bloggefinale

Norges Eucip-sjef kjemper for å bli Europas beste blogger i bransjens egen Oscar-utdeling.

Renny Bakke Amundsen, administrerende direktør i Eucip Norge As, blogger. Nå har han blogget seg til finalen av The 2008 Weblog Awards , en slags Oscar-pris for bloggere.

Prisen går til bloggere innen et hav av kategorier om alt fra mote til kjæledyr, og Bakke Amundsen er nominert i kategorien Best European Blog (Non UK) i konkurranse mot ti andre fra Island, Italia, Tyskland, Tsjekkia, Belgia, Russland og Frankrike.

- Morsomt

Bakke Amundsen skrev sin første artikkel i november 2005, og har siden den tid skrevet over 330 artikler. Han skriver primært om Norge og de nordiske landene og deres kultur, tradisjon og historie.

- Blogging for meg er en hobby, og å være i finalen er jo litt morsomt. Når man er blogger er man en slags ekshibisjonist, og det å bli sett er alltid hyggelig, for det gjør at man treffer nye bloggvenner og utvider sin leserkrets, sier Bakke Amundsen.

Hele verden

Han forteller at bloggen leses av folk i hele verden, som regel bortsett fra de som er fra Norge.

- Nordmenn vet jo hva jeg skriver om, som hvordan man tilbereder pinnekjøtt og slikt, forklarer Bakke Amundsen..

Særlig amerikanere setter pris på bloggen, og Bakke Amundsen svarer ofte på spørsmål fra folk som har aner fra Norge eller som har vært eller skal på ferie hit.

- Jeg får stadig kommentarer som «min oldefar, bestefar eller tippolderfar var fra Norge», mens andre spør «vet du hvor Valdres er,» sier bloggefinalisten.

Skitt under «negla»

Bloggen har økt i popularitet og har for tiden godt over 200 besøkende i døgnet. Bakke Amundsen startet å blogge da han foreleste for sivilmarkedsførere i faget teknologi, business og samfunn på BI.

- Da jeg en dag skulle forelese om moderne kommunikasjonsformer, som web 2.0, Wikipedia og blogging, tenkte jeg at dersom jeg skulle snakke til studentene om det med troverdighet, måtte jeg «få litt skitt under negla.» Og dermed var «RennyBA’s Terella» et faktum

Ønsker stemmer

Siste stemmedag er førstkommende tirsdag, og Bakke Amundsen forteller at alle kan stemme én gang om dagen frem til da.

- Så du vil oppfordre alle til å stemme?

- Selvsagt vil jeg det, det er morsomt å komme oppover på listen. Jeg setter min ære i å fortelle om norsk kultur og historie, sier han.

Les om:

Sosiale Medier