iTunes rett på Facebook

iTunes rett på Facebook

Vis meg din iTunes-samling, og jeg skal fortelle deg hvem du er.

Før likte du Stones eller Beatles - nå er musikksmaken et langt mer nyansert og personlig uttrykk. Og ikke minst sitter mange av oss på imponerende store musikksamlinger etter hvert. Før, i musikk-kassettens tid, lagde man såkalte mix tapes som man imponerte venner og potensielle kjærester med.

iTunes blir sosial

Nå kan du publisere dine iTunes-favoritter rett til Facebook og andre sosiale nettsteder. Tjenesten kalles My iTunes, og er et forsøk fra Apple på å kontekstualisere sine produkter. Spesielt musikk- og filmsmak egner seg godt i tilknytning til personlige profiler på nett.

Premissen er enkel: Du konfigurerer en widget på Apples nettsider, som igjen genererer html-kode som kan limes inn på nettsteder som Facebook eller din egen blogg. En forutsetning er at nettsiden støtter Flash. Men du kan også få generert en RSS- eller ATOM-strøm. På denne måten kan dine venner følge med på din gode smak og dine siste iTunes-kupp eller anmeldelser.

LES OGSÅ: Få orden i iTunes

Gratis tjeneste

Tjenesten er gratis, og må i første omgang åpnes opp for i iTunes-innstillingene. Dette er imidlertid fort gjort. Konfigureringen av widget-en er heller ikke spesielt komplisert, og det er en rekke valg på størrelser og fargepaletter. Hovedkategoriene er for de siste iTunes-kjøp, egne iTunes-anmeldelser og iTunes-favoritter, basert på artistene man har mest av.

Les mer om My iTunes hos Apple her.

Sosiale Medier