Jubileum med innlagt svindel

Jubileum med innlagt svindel

Noen benytter Twitters femårsdag til å spre skadelig programvare.

Sikkerhetsselskapet Sophos rapporterer om et nytt svindelforsøk som raskt spres via Twitter. Det faller sammen med at den sosiale nettjenesten er fem år i dag.

Svindelforsøket kalles ”Online Timer Scam”. Den kvitres som en relativt uskyldig post av typen ”I have spent 30 days, 14 hours on Twitter. How much have you? Find out here," og så kommer det en kortlenke som fører til et nettsted med skadevare.

- Åpenbar felle

Denne skadevaren dropper først en ny kvitring til alle følgerne til offeret, med noe av det samme innholdet som over. Offeret står nå som avsender. Deretter lokkes og lures offeret inn i en skjemakarusell hvor slutten på visa er at man sier seg villig til å bli sms-spammet for egen regning.

- Det er snodig at det har tatt så lang tid før Twitter har blitt utsatt for denne åpenbare fella i stor skala. Med en grense på 140 tegn per kvitring, har forkortete lenker blitt brukt. Disse gir ikke klikkeren noen aning om hvor man blir sendt. Utviklere av skadevarenettsteder kan utnytte dette for alt det er verdt, forteller it-ekspert Keir Thomas til Computerworlds nyhetstjeneste.

Vekst gir flere angrep

Som en del av feiringen har Twitter sluppet fersk statistikk over bruk til vår nyhetstjeneste . For to år siden nådde selskapet en milliard sendte kvitringer totalt. Nå sendes det én milliard kvitringer i uka. Det sier seg selv at dette er en fristende angrepsflate for den som ikke har rene meldinger i posen.

Angrepsflaten blir også stadig større. Det etableres 460.000 nye Twitter-konti hver dag.

Twitter-toppsjef Dick Costolo ønsker seg et Twitter som er enda enklere i bruk i sin hovedtale under World Mobile Congress i Barcelona. Det kan se ut til at det dessverre også inkluderer enklere å bruke til svindel.

Følg Computerworld på Twitter her.

Les om:

Sosiale Medier