Krangler om Facebook-takst

Krangler om Facebook-takst

Microsoft verdsatte Facebook til 15 milliarder dollar da de kjøpte 1,6 prosent av aksjene i fjor. Men en intern takst endte på under fire milliarder.

I oktober i fjor kjøpte Microsoft 1,6 prosent av Facebook-aksjene for 240 millioner dollar. En slik sum verdsetter hele Facebook til rundt 15 milliarder dollar. Men nå viser dokumenter fra den nylig avsluttede rettssaken mellom Facebook og date-nettstedet ConnecU at Facebook-ledelsen egentlig tror at den totale aksjeverdien kun er verdt 3,75 milliarder dollar. Det skriver The Register.

LES OGSÅ: Murdoch avfeier Facebook

Grunnleggerne av ConnectU har tidligere anklaget Facebook-sjef Mark Zuckerberg for å ha stjålet ideen deres. I februar inngik de to aktørene et hemmelig forlik som involverte både aksjer og kontanter. Men ConnectU gikk raskt tilbake på avtalen, og hevdet at den var umulig å håndheve. Dermed bar det tilbake til rettslokalene.

Ifølge rettsdokumentene som nå er tilgjengelige, påstår ConnectU at avtalen var pølsevev fordi Facebook løy om aksjeverdien da de gjennomførte handelen med Microsoft. Det hevdes nemlig at Facebook har gjennomført en formell styregodkjent taksering som viste at verdien kun var en fjerdedel av det som Facebook påsto i sine pressemeldinger.

LES OGSÅ: Microsoft lager Firma-facebook

Med andre ord har ConnectU på en eller annen måte nasket til seg denne interne takseringen, som selskapet påstår havnet på knappe 3,75 milliarder dollar. Rettssaken endte for øvrig med at ConnectU ble beordret til å holde seg til avtalen som ble inngått mellom partene i februar.

Les om:

Sosiale Medier