Lager universell avatar

Lager universell avatar

IBM og Linden Lab, selskapet bak Second Life, har utviklet en teknologi for teleportering av avatarer mellom ulike virtuelle verdener.

IBM og selskapet bak Second Life, Linden Lab, har lykkes med teleportering av brukere, også kalt avatarer, mellom ulike virtuelle verdener, melder IBM i en pressemelding. Dette er et langt steg i riktig retning for utviklingen av 3d-verdener, da interoperabilitet kan lenke ulike virtuelle verdener sammen, og brukeren kan benytte seg av én og samme avatar flere steder. Ikke ulikt måten vi beveger oss på nettet til vanlig, med andre ord.

LES OGSÅ: Virtuell schizofreni

IBM og Linden Lab har lenge samarbeidet for å videreutvikle konseptet med slike 3d-verdener. Den vellykkede teleporteringen ble nylig foretatt mellom en Second Life Beta Test Grid og en OpenSim virtuell server. Test Griden brukes av Linden Lab og deres brukere for å teste ny funksjonalitet og øke ytelsen i Second Life.

IBM og Linden Lab vil fremover samarbeide tett i utviklingen av åpne protokoller og plattformer som øker nytten for virksomheter i virtuelle verdener, fortsetter pressemeldingen. Det er ennå ikke offentliggjort når selskapene vil rulle ut denne nye muligheten for alle brukere av Second Life.

LES OGSÅ: Google lanserer virtuell verden

En video hvor selskapenes utviklingsteam demonstrerer gjennombruddet er tilgjengelig her.

Les om:

Sosiale Medier