Mail til Rushdie? 10 pund, takk!

Mail til Rushdie? 10 pund, takk!

Facebook tar betaling om du vil sende meldinger til folk du ikke kjenner. Særlig om de er kjente.

Samtidig som Facebook annonserte nye Facebook Home, sa selskapets sjef, Mark Zuckerberg, at de vil skifte fokus fra apper til mennesker. Nå virker det som om selskapets har blikket rettet mot penger, etter at de i all stillhet har begynt å ta betalt for brukere som vil kontakte brukere som ikke er på vennelisten.

Det er svenske SVT Nyheter som rapporterer at Facebook i Storbritannia har begynt med den nye forretningsmodellen for å sakte med sikkert introdusere mikrotransaksjoner. Prisen for å kontakte en bruker du ikke er venn med på Facebook kommer an på hvor populær eller kjent denne personen er. SVT Nyheter nevner for eksempel at forfatteren Salman Rushdie har en pris på 10,08 pund, men Nick Hornby koster 0,71 pund.

Hva som er de eksakte kriteriene for prisingen er ikke kjent, eller om Facebook i Norge kommer til å innføre betalingsmodellen. Historisk sett har det vært risikabelt å innføre pengetransaksjoner for sosiale nettverk. Svenske Lunarstorm for eksempel, gikk mer eller mindre under etter at brukerne ble tvunget til å betale for noe som før var gratis. Det skriver Computer Sweden.

Les om:

Sosiale Medier