Mest video om fem år

Mest video om fem år

Facebooks Mark Zuckerberg svarte på spørsmpål fra brukerne i et åpent møte i selskapets hovedkvarter i California.

Det har så vidt begynt å komme i brukerfeeden, og det blir nok ikke mindre av det fremover. Video vil dominere nyhetsflyten om fem år, og den omstridte Messenger-appen ble utviklet i god tro, mener Facebook-sjefen Mark Zuckerberg.

Uttalensen kom under et møte med brukerne der Zuckerberg svarte på spørsmål fra brukere og pressen i selskapets hovedkvarter i Menlo Park i California, og var svar på spørsmål om den stadig økende mengden med bilder som blir lastet opp i det soiale mediet, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

For bilder klarer Facebooks infrastruktur fint å ta unna. Den store utfordringen fremover blir å forbedre løsningen slik at den tillater mer media som eksempelvis video i nyhetsflyten.

Under møtet svare han også på spørsmål stilt via nettet, og ett av de mest populære var hvorfor selskapet tvinger brukerne sine tilå laste ned Messenger-appen på mobiltelefonen. Zuckerberg innrømmet at det ikke var alle som var like begeistret for applikasjonen.

- Det å be alle brukerne våre om å installere en eller annen app er ingen liten ting. Facebook tenkte vi ville tilby et bedre og raskere meldingssystem om vi la det i en egen app, sa Zuckerberg.

- Vi mener det gir en bedre opplevelse.

Et annet spørsmål var om Facebook ikke var kultlenger, eller er på veil til å bli kjedelig. Et spørsmål som ofte blir stilt, påpekte Facebook-sjefen.

- Målet mitt var aldri at Facebook skulle være kult. Målet er rett og slett å lage en hjelpsom tjeneste som bare virker, sa han.

Han svarte også på det personlige spørsmålet som enkelte mener er viktig, nemlig hvorfor Zuckerberg alltid ser ut til å gå kledd i de samme t-skjortene og de samme hettegenserene. Svaret var at Zuckerberg heller vil bruke tid på viktige ting, som å utvikle produkter, enn å tenke over hva han skal ha på kroppen.

- Steve Jobs hadde den samme tilnærmingen, sa Zuckerberg.

Les om:

Sosiale Medier