Microsoft lanserer sosial mobil

Microsoft lanserer sosial mobil

Kin One og Kin Two skal forenkle bruken av sosiale medier.

De nye mobilene fra Microsoft retter seg mot et yngre publikum, og er spesiellt tilpasset for sosiale medier som Facebook, MySpace og Twitter.

Mobilene har til nå vært kjent under arbeidsnavet Project Pink, men på mandag ble de lansert under navnene Kin One og Kin Two. De to modellene er designet for å gjøre oppkobling til og bruk av sosiale medier enklere.

Satser på nettverking

Begge modellene har utdragbare tastaturer, men den noe kraftigere Kin Two er bredere, har et større minne og et kamera med åtte megapixel, mot Kin One sine fem. Mobilene er utviklet av Sharp og baserer seg på en ny versjon av Microsofts Windows Phone OS, noe som innebærer at man ikke uten videre vil kunne kjøre programmer laget for denne plattformen.

Gjennom applikasjoner som vil gjøre det lettere å behandle bilder, video og data er mobilene skapt for å forenkle nettverksbygging gjennom sosiale medier, og på Kin sin hjemmeskjerm vil oppdateringer fra ulike sosiale nettsteder kunne veves sammen.

Kommer i oktober

Deling av video og bilder vil også gjøres enklere, og det vil automatisk tas backup av data gjennom applikasjonen Kin Studio.

Mobilene vil først legges ut for salg i USA, hvor de vil være tilgjengelige fra neste måned gjennom selskapet Verizon. Her hjemme vil man bli nødt til å vente til oktober, når Kin One og Kin Two slippes på det europeiske markedet med Vodaphone som ekslusiv forhandler.

Microsoft har ennå ikke opplyst hva prisen for de to mobilene vil være.

Sosiale Medier