Microsoft ruster opp til ny nettleserkrig

Microsoft ruster opp til ny nettleserkrig

Med Deepfish-nettleseren vil Microsoft gjøre nettsurfing på mobil like enkelt som på pc. - Her er ingenting nytt, sier Tor Odland i Opera.

Microsoft har på Etech lansert Deepfish, en nettleser for mobile telefoner. Med dette er det klart for en ny kamp om nettbrukerne, denne gangen på mobilen.

Deepfish vil gjøre surfing på mobiltelefoner mye lettere og enklere, ifølge selskapet. Microsoft baserer sine påstander på den bakliggende arkitekturen, men viser få detaljer av den. Bare et begrenset antall brukere har tilgang til tjenesten etter å ha registrert seg.

En mobil nettleser fra Microsoft setter tankene tilbake til nettleserkrigen som Internet Explorer vant, i hvert fall en stund.

Ikke imponert

Men Opera, som er med Opera Mini allerede på markedet med en løsning, er ikke imponert.

- Vi har sett på produktet, og vår første kommentar er at dette ikke er noe nytt. Både zoom-funksjonaliteten og at sidene lagres på en server først er ting vi har gjort for lengst, sier Tor Odland, informasjonsdirektør i det norske selskapet.

Han påpeker også at Microsofts løsning bare kjører på Windows Mobile.

- Opera Mini kan gjøres på en milliard mobiltelefoner. Windows Mobile operativsystem kjøres på smarttelefoner, og det er ikke store mengder, sier han.

Tøff konkurranse

Odland mener det vil være tøff konkurranse på nettlesermarked for mobiler fremover.

- I år og neste år vil mobilt internett virkelig slå gjennom. Også Apple Iphone og alle oppmerksomhet rundt den har bidratt til at det store publikummet har fått øyne opp for dette. Men vi tror vi er godt rustet til denne kampen med våre produkter, sier Odland

Les mer om Microsoft nye mobile nettleser her .

Les om:

Sosiale Medier