Myscpace kjøper bilde-nettsted

Myscpace kjøper bilde-nettsted

MySpace kjøper Photobucket for 250 millioner dollar.

Nettstedet har fått et tilbud fra Myspace om kontantoppkjøp for 250 millioner dollar, eller halvannen milliarder kroner, skriver nyhetsbyrået Reuters. Men kjøpet er ikke offisielt ennå.

Photobucket er trolig verdens mest brukte nettsted for utveksling av bilder. Tjenesten fungerer som en "bank" der man kan legge inn og overføre bilder, og hjelper brukeren med å spre sine bilder til andre nettsamfunn, i stedet for å holde bildene på sine egne nettsider.

Foruten Myspace er Photobucket utbredt i bruk på nettsteder som Facebook, Bebo, Friendster, eBay, Craigslist, Blogger og Xanga.

Photobucket, som er godt kjent på ungdommelige sosiale nettsteder, har gratis verktøy for å tilrettelegge multimedieinnhold, alt fra videoer til stillbilder og lysbildeshow. Nettstedet er for øyeblikket registrert som det 22. største i USA i 2006. Photobucket har 41 millioner registrerte brukere og det ligger omkring 2,8 milliarder bilder på Photobucket-sidene.

Fire år gamle Photobucket har en andel på 40 prosent av markedet for bildedeling i USA, skriver Reuters. Den enorme veksten for Photobucket er drevet av at brukerne fra over 300 000 lenker opp på til nettstedets bildedatabaser. Siden nesten 60 prosent av dette skal være Myspace-sider, er symbiosen mellom de to i høy grad reell allerede.

Sosiale Medier