Myspace inn i Google-samfunn

Myspace inn i Google-samfunn

Googles nye nettsamfunn Opensocial får uventet drahjelp fra MySpace.

Myspace, verdens mest populære nettsamfunn, annonserte torsdag at de vil delta i utviklingen av Googles nye nettsamfunn Opensocial. Myspace vil bidra til å strømlinjeforme prosjektet og forventer at prosjektet vil føre til økt utbredelse for såkalte sosiale nettapplikasjoner.

Myspace får dermed, som alle andre deltakere i prosjektet, muligheten til å tilby alle Opensocial-kompatible applikasjoner som produseres av tredjepartsutviklere på sitt eget nettsamfunn.

Tirsdag bekreftet Google eksistensen av Opensocial, som ikke bare er selskapets største satsing på nettsamfunn, men også et svar på den økende trusselen fra Facebook.

LES SAKEN HER: Google til kamp mot Facebook

Facebook er verdens nest største nettsamfunn, men vokser raskere enn Myspace, blant annet fordi de har åpnet opp sin plattform for eksterne utviklere. Hittil har det blitt laget over 7000 applikasjoner til Facebook.

Opensocial kan i teorien utradere dette konkurransefortrinnet, siden deres programmeringsgrensesnitt skal sørge for at applikasjoner fungerer på alle nettsamfunn som deltar i prosjektet. I motsetning til Myspace, har imidlertid Facebook ikke blitt spurt om å delta.

- Facebook har ikke blitt briefet om Opensocial. Når vi har fått en mulighet til å forstå teknolologien, vil Facebook evaluere hvorvidt vi skal delta, sier selskapets talskvinne Brandee Barker, i en epost til Computerworlds nyhetstjeneste.

Les om:

Sosiale Medier